Kvartaalikatsaus: Miten meillä menee?

Kaavio siitä, kuinka paljon palasaippuoita tilataan ilman pakkausta.
Aina välillä on hyvä katsella, miten yrityksellä ja sen tavoitteilla menee. Missä ollaan onnistuttu ja mikä kaipaa vielä parantamisen varaa? Tähän mennessä yli puolet, 57% palasaippuoistamme on lähtenyt maailmalle ilman pakkauksia. Hyvä te ja me! Vuodessa, tai saati sitten useammassa, tämä tietää todella paljon säästettyä pahvijätettä.

Mitä muuta? Jos vastakohdaksi otettaisiin nestesaippuat, olemme onnistuneet karsimaan muovijätettä satoja muovipurkillisia. Jos taas vastakohtana on palmuöljyyn tehdyt palasaippuat, joita löytyy etenkin ruokakaupoista ( = halvat palasaippuat suurilta toimittajilta ), olemme karsineet useita litroja tänne lennätettyä palmuöljyä. Kun suosimme suomalaisia öljyjä, tiedämme 100% varmasti, että tuotteitamme varten ei ole hakattu sademetsää, ei ole rikottu ihmisoikeuksia eikä ole edistetty ilmastonmuutosta. Sen sijaan, olemme suosineet suomalaista työtä ja maataloutta.

Luvut eivät ole vielä niin suuria kuin toivoisimme, mutta kasvavat jatkuvasti pienin askelin. Tässä on kuitenkin pieni muistutus itselle ja kaikille muille: yhden ihmisen valinnat eivät välttämättä muuta maailmaa, mutta kuulumalla suurempaan joukkoon, valinnoilla on merkitystä.

Jätä kommentti