5 syytä, jotka saavat sinut kokeilemaan palasaippuaa

Käsienpesu NODA palasaippualla

 

Oletko aina napannut kaupan hyllyltä nestesaippuapurkin mukaasi ajattelematta ollenkaan vaihtoehtoista tuotetta? Niin mekin ja moni muu. Omaa toimintaa on hyvin vaikea lähteä muuttamaan ilman, että itse kyseenalaistaa asiaa ja aktiivisesti toimii vastoin normaalia käytöstään. Tämä koskee kaikkea kuluttamista, saippua on vain yksi niistä.

Olemme listanneet 5 syytä, miksi oma kulutuskäyttäytyminen tulisi vaihtaa nestesaippuasta palasaippuaan ja miksei se todellisuudessa ole niin iso kynnys.

1. Palasaippua puhdistaa sinut

Kun puhutaan palasaippuasta ja etenkin niiden sisältämistä öljyistä (joita on paljon), osalle tulee mieleen, ettei iho todellisuudessa puhdistu. Todellisuudessa sekä nestesaippua että palasaippua puhdistavat ihon kokonaisuudessaan hyvin. Eli molemmat hoitavat perimmäisen tarkoituksensa.

2.  Palasaippua on ekologinen

Tämä on yksi palasaippuoiden parhaista puolista. Sen sijaan, että ostaisi aina uuden muovipullon ja heittäisi vanhan pois, palasaippuan saa ekologisessa pakkauksessa tai osasta kaupoista (esimerkiksi meiltä) jopa ilman pakkausta. Jos haluaa tehdä pieniä muutoksia ekologisempaan kuluttamiseen, nestesaippuan vaihtaminen palasaippuaan on loistava ratkaisu. 

Tiesitkö: Keskimäärin ihminen kuluttaa elämänsä aikana jopa 1700 purkkia saippuaa.

3. Palasaippua kestää pitkään

Monien mielestä palasaippua on kallista verrattuna nestesaippuaan. Yksi palasaippua kuitenkin kestää oikein käytettynä huomattavasti yhtä nestesaippuapurkkia pidempään. Todellisuudessa palasaippua voi olla siis jopa edullisempi vaihtoehto.

Vinkki: Pidä saatavilla useampaa saippuaa, jolloin ne ehtivät kuivua tarpeeksi eivätkä vetisty.

4. Iso kirjo erilaisia palasaippuoita

Saatavilla on nykyään todella monenlaisia palasaippuoita, jotka ovat tarkoitettu erilaisille ihotyypeille. Lisäksi ominaisuudet vaihtelevat kuorivasta aknen hoitoon. Koska palasaippuat tehdään usein luonnon antimista, ne ovat yhtä monipuolisia kuin itse luonto. ❤️

5. Tiedät mitä saippuasi sisältää

Jos ikinä törmäät lukemaan saippuapullojesi etikettejä, huomaat ettei niistä saa oikein selvää. Toinen ajatuksesi on, että ehkä se on täysin normaalia, miksi sellaista pitäisi tietää? Mutta jos ajatuksen vie hieman pidemmälle, on oikeastaan aika mukavaa tietää, mitä ihollensa pistää useamman kerran päivässä. Alla on esimerkki kahdesta käsisaippuasta:

Eräs nestesaippua : Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, peg-4 Rapeseedamide, Glycerin, Sodium Lauroyl Glutamate, Parfum, Citric Acid, Propylene Glycol, Combretum Farinosum Flower Nectar,|Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Alcohol, Cl 42090, Cl 60730, Sodium Sulfate.

Eräs kotimainen palasaippuamme : Sodium rapeseedate (Rypsiöljy), Sodium flaxseedate (Pellavansiemenöljy), Glyserin (Glyseriini), Picea abies oil (Kuusenpihka)

Ero on suuri ja on hyvä kyseenalaistaa, mitä ihollensa oikeasti pistää. Yllä olevasta nestesaippuasta huomaa ainakin että valmistukseen käytetään alkoholia, kloridia (klooria), jotain sulfaatteja ja happoryhmäkin esiintyy.

 

Summaamalla kaikki pointit yhteen lauseeseen; käyttämällä palasaippuaa osoitat rakkautta ja huolenpitoa itsellesi, ihollesi sekä ympäristölle. Nyt kun olet lukenut tämän loppuun asti, haastammekin sinut käyttämään yhden palasaippuan ennen kuin torppaat ajatuksen kokonaan.

Katso myös vinkit tehokkaaseen palasaippuoiden käyttöön tästä.

Jätä kommentti