Vastuullisuus

NODA:n liiketoiminta lähtee vastuullisuudesta. Pyrimme olemaan esimerkki siitä, millainen on tulevaisuuden yritys.; ei pelkästään voittoa tavoitteleva, vaan myös yhteisöä ja koko maailmaa tukeva. Vastuullisuus lähtee myös yrityksen kohdalla valinnoista sekä vaatimalla vastuuta myös muilta toimijoilta. Mielestämme jokainen arvo kulkee käsikädessä muiden kanssa, ei ole yhtä ilman toista. 

Vegaanisen luonnonkosmetiikan vastuullisuus on NODA:lle tärkeää. Kuvassa palasaippuat sekä saippua-alusta.

Ympäristö- ja ilmasto

NODA ottaa tosissaan ympäristökysymykset sekä ilmastonmuutoksen. Toimintamme ydin on kestävä peseytyminen ja voidaksemme toimia sen mukaan, otamme huomioon ympäristön tuotteiden valmistuksessa alusta loppuun.

Yksi keinomme säästää ympäristöä on käyttää saippuoissa ainoastaan suomalaisia öljyjä. Teemme jatkuvaa kehitystyötä öljyjen parissa, jotta saamme ne toimimaan mahdollisimman kattavasti. Tavoitteenamme on luoda "lähisaippuaa".

Toinen keino säästää ympäristöä on kannustaa pakkauksettomaan toimitukseen. Tuotepakettimme ovat kierrätettävää kartonkia, joten ne eivät alun alkaenkaan kuormita hirveästi ympäristöä. Otamme kuitenkin kaikki mahdollisuudet käyttöön, jotta pystymme olemaan ekologisempi.

Kolmas ympäristöteko on lahjoitukset Borneon sademetsälle. Niin kuin logostakin näkee, olemme NODA:ssa orankifaneja. Haluamme tukea Borneon upean sademetsän säilymistä omalta osaltamme. Suurin syy Borneon tuholle on palmuöljypuut, joiden öljyä käytetään myös paljon saippuoiden tekoon. Myös tämän takia koemme, että on osalta meidän vastuullamme tukea sademetsää, jota myös saippuanteko tuhoaa.

 

 Puhtaat raaka-aineet

Saippuamme valmistetaan luonnollisista raaka-aineista. NODA:n tuotteilla ei ole vielä luonnonkosmetiikan sertifiointeja. Haluamme pitää saippuamme edullisina vaihtoehtoina, jotta mahdollisimman moni uskaltaisi kokeilla palasaippuoita nestepullon sijaan. Luotamme siihen, että jokainen osaa lukea ainesosalistamme ja päätellä luonnollisuuden. Tuotteemme ovat niin puhtaita, ettei sieltä pitäisi löytyä mitään erikoisia aineita. ( Poikkeuksena natriumlaktaatti, joka on valmistettu fermentoimalla sokeria esimerkiksi juureksista. Tämän on vahvistettu olevan luonnonkosmetiikassa hyväksytty tuote. ) Jos et kuitenkaan tiedä jotain raaka-ainetta tai sen merkitystä, niin meiltä saa kuitenkin aina kysyä! Vastaamme mielellämme mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Käytämme saippuoidemme teossa mahdollisimman kotimaisia raaka-aineita ja suosimme suomalaisia jälleenmyyjiä. Tällä hetkellä 100% käyttämistämme raaka-aineista on ostettu Suomesta. 

Osa käyttämistämme tuoksuista tulee eteerisistä öljyistä, joita ei valmisteta Suomessa. Eteeriset öljyt ovat voimakkaita tuoksuja, jotka ovat valmistettu höyrytislaamalla kasveja.

Vegaanisuus ja eläinkokeettomuus

Kaikki tuotteemme ja niiden raaka-aineet ovat vegaanisia sekä eläinkokeettomia. Tämä tarkoittaa sitä, että mikään tuotteistamme ei sisällä eläinperäisiä ainesosia eikä niitä tai niissä käytettäviä raaka-aineita ole testattu eläimillä. 

 

NODA ei käytä tuotteissaan eläinkokeita eikä palasaippuoiden raaka-aineet sisällä eläinkokeita.